Een waterige dag - Reisverslag uit Regensburg, Duitsland van Stichting Hulp aan Verdrukte en Vervolgde Christenen - WaarBenJij.nu Een waterige dag - Reisverslag uit Regensburg, Duitsland van Stichting Hulp aan Verdrukte en Vervolgde Christenen - WaarBenJij.nu

Een waterige dag

Door: Louwe

Blijf op de hoogte en volg Stichting Hulp aan Verdrukte en Vervolgde Christenen

09 Juli 2021 | Duitsland, Regensburg

Beste vrienden en familie,

Donderdagavond vertrokken we om 19.00 uur vanaf de Bult richting Oberhausen. Daar zou onze eerste stop zijn. De tanken gevuld, diesel, water en de kasten met proviand, de trossen los en de schippers van de Bult kiezen het zwarte pad.

Met onze QR code op zak en op de telefoon, een voorraadje mondkapjes voor over de grens gaan we met een goed humeur op reis.

Als we in de verte Kampen zien liggen belt ons contact persoon uit Oberhausen. De spullen zijn niet geschikt en gereed voor het project in Roemenie. We mogen langskomen voor koffie, maar meer zal het niet worden. Gelukkig was de camper niet leeg, en is het wel jammer maar niet erg. We hebben namelijk een aantal kleur kinderbijbels, bijbelsestripboeken, kleren, sjaals en diverse boodschapjes en zalfjes bij ons. We komen heus niet met lege handen bij Areke aan. En naast al deze nuttige spullen, er komen drie schone en frisse Urkertjes je kant op Areke. (jij leest dit ook) en dat op zich is al een feest.

We rijden donderdagavond tot een uurtje of 11 door, dan wordt het al donker en stoppen we langs de 3 voor een knippien. We sluiten de avond samen af, zetten ons slaapmutsje op en voor 12 uur zijn de lichten uit en de oogjes dicht.

De wekker staat op 06.15 uur, maar vanaf 04.00 uur is het druk rond de camper, en dan slaap je toch niet meer zo diep en lekker. Voor de wekker gaat trekt Bebe Riekelt zijn sokken al aan, en even later zijn we druk met wassen, tandenpoetsen en wordt het brood gesmeerd. Het is nog even behelpen, want we kwamen er gister achter dat het kookfornuis niet niet geschikt was, en met een volle watertank kregen we geen druppel uit de kraan. Hoe kan dat?

Als ervaren probleem oplossers staat de tas met gereedschap al snel klaar, en voor je het weet heb je de accu's de pomp en de leidingen los getrokken. Laten we nog even kijken of er water in de tank zit...
Jazeker, dat heb ik al gedaan roept er eentje. Toch nog even met een lampje erbij, en dan is het probleem nog niet opgelost. De tank is leeg, wie heeft dat gedaan? En hoe krijgen we die weer vol? Een waterig dagje gaat het worden.....

We vertrekken om 07.15 en Bebe heeft de eerste beurt. Na 1,5 uur is het tijd voor koffie, en die halen arweges an de weg. Daarna mag ik aan 't stuur en dan begint het zachtjes aan te regenen. We gaan van stau naar anlage, strasse bouw, file, ongeval. Er gebeurt van alles en het lijkt erop dat de duitse overheid precies deze periode van vakantie heeft uitgekozen om de drukste route van het land op te knappen.

En dan de regen, het lijkt de zondvloed wel. Het blijft maar regenen, de straten staan blank en ook op de snelweg past het verkeer zich aan. Je moet wel, als je uitstapt heb je natte enkels. In de verte gloort het licht, als we eerst maar over de bergen zijn. Ondertussen is het op Urk stralend weer en zit ik met mn korte broek en hemd met een natte rug in de camper.

Het fixen van het kookstel (gas aansluiting) in de regen is niet leuk. Ik kap ermee, we kopen een 1 pits kookplaat en gaan binnen koffie zetten. Als het weer droog is maken we die gasslang wel klaar. Het water loopt van top tot teen. Je zou er nog verkouden van worden.... Sijmen blaft als een jonge hond, en slaapt lekker bij. Hij heeft een wat muziek op z'n telefoon en een serie. Samen luisteren we naar Toon en naar onze Hendrik. Ja, die van crescendo. het klinkt prachtig in de auto, het is een al vroeg kerst dit jaar. Maar Bebe vindt het een mooie CD en vraagt of die nog een keertje kan. Ja, hoor, ik vin ut best.

Na een koffiebreak met een Urker genietbox gaat Bebe weer aan 't stuur. Sijmen navigeert en ik kruip achter mn laptop. Er moet nog een offerte de deur uit, en een paar mailtjes beantwoorden. Met de hotspot aan gaat het prima. Ik hoop niet dat ze bij BMC straks schrikken van het datagebruik. :-)

Ondertussen zien we het lichter worden, droogt het om ons heen op, en raken we uit de drukte. We gaan richting Regensburg en Passau. We rijden vandaag door zolang het licht is. Misschien halen we Hongarije nog, dan scheelt dat morgen weer.

Hartelijke groeten allemaal.

Riekelt, Sijmen en Louwe

• 09 Juli 2021 - 18:16

Albert De Groene:

Prachtig jullie verhaal. Doe ze de groeten en een veilige reis

• 09 Juli 2021 - 18:22

Rein :

Vakantieperiode is voor Duitsers de periode om alle wegen te repareren, trouwens welke periode niet. Regen is ook normaal, dus kijk uit voor aquaplanning. Ongelukken, ja dat is minder maar zoals ik je deze week vertelde is dat schering en inslag . Ondanks alle technische tegenslagen een veilige reis en slapen langs de autobahn is vragen om problemen. Vrachtwagenchauffeurs zijn hele vroege mensen

• 09 Juli 2021 - 22:04

Joke Kaptein:

Oe man...wat een story weer...maar gelukkig kun jullui arrugers an de weg eten :)
    Goede reis x

• 10 Juli 2021 - 09:46

Johan Van Bloois:

Toppers. Goede reis.

• 10 Juli 2021 - 11:09

Aagje:

Nou, Rein had beter meegekund, die weet t allemaal!

Jammer genoeg hebben jullie maar 40 jaar ervaring met bèbe aan boord!